Pizza-oppskrift...

Har fått spørsmål om jeg ikke kan legge ut oppskrifta på pizza'n som er så populær. Det er slett ikke noen hemmelig oppskrift, og heller ikke særlig avansert, så her kommer den.

Tror kanskje det er bunnen som gjør det meste av pizza'n. Jeg pleier å bake den ut på hele stekeplata, med bakepapir under. Da slipper jeg at deigen setter seg fast, samtidig som jeg slipper oppvask. Suverent.

Til 2 pizza: 1 pk tørrgjær, litt salt(1 ts eller så...), 10 dl hvetemel, 4 dl vann(lunkent, dette er jo gjærbakst) og 4 ss olje(jeg bruker soyaolje)

Deigen blir litt fast, men det gjør den enkel å arbeide med ved utbaking. Jeg lar deigen heve en halvtimes tid eller så... Ved utbaking bruker jeg godt med mel, for at den ikke skal sette seg fast på benken. Kjevler ut til nesten full størrelse før jeg legger den over på stekeplata. Der hviler den mens jeg baker ut neste. Når jeg tar igjen bunnen, for å kjevle den utover hele plata, går dette veldig lett.

Hos oss liker vi best pølse- eller kjøttdeigpizza. Og vi er ikke mer avansert enn at vi bruker Toro pizzafyll, med tomat og løk. Når jeg lager to pizzaer bruker jeg 500 gram kvernet kjøttdeig(gjerne Norfjord som har en grei pris...) og 1 pk Gilde pølser uten skinn(5 pølser). Kjøttdeigen stekes(hakkes i små biter) uten å tilsette noe som helst, ikke krydder en gang, før jeg har oppi en pakke pizzafyll og vann etter anvisning på pakken. Pølsene kutter jeg opp i små terninger. En pose pizzafyll og vann blandes med pølsebitene. Så står nå bare stekepanna og kasserollen med pizzafyll-blandingene og godgjør seg på plata...

Jeg har en gammel komfyr, så det kan hende det har betydning for stekeresultatet, men jeg har brukt samme temperatur og steketid, så lenge jeg har laget pizza, så jeg tror det går bra i de fleste stekeovner. Ovnen settes på 225 grader.

Etter å ha bakt ut bunnen, og når fyllet er ferdig, har vi en egen vri på fordeling av fyllet... Siden vi liker forskjellig fyll, og for at ingen skal behøve å vente på sin favoritt, har jeg pølsefyll på den ene halvparten av pizzaen, og kjøttdeigfyll på den andre halvparten.

Til slutt strør jeg Tine revet pizzaost over. Valg av ost er viktig, for ikke alle sorter ost er egnet til gratinering og smelter "feil". Fett-prosenten bør ligge på ca 27%. Vanlig Norvegia i skiver går godt an å bruke, men den revne osten er lettvint å bruke, og resultatet blir alltid bra.

Det er ekstra godt med noen skiver pepperoni på kjøttdeigdelen, eller noen baconbiter på pølsedelen av pizzaen.

Så er det bare å sette pizzaen inn i ovnen, på nest nederste rille(midt i ovnen) og la den steke i 23 minutter. Følg med på tida, siden jeg er usikker på den gamle ovnen min...

Godt tilbehør: Rømme, mais, tortillachips.

Valgfritt drikke!

6 kommentarer

MonicaJørgensen

08.01.2011 kl.13:21

Hei.
Jeg er med i en konkurranse på pilus.no. Allerede har jeg fått mange søte stemmer, men trenger flere før konkurransen avsluttes mandag 10/1.
Derfor hadde jeg blitt veldig glad om du kunne stemme på meg :)
http://pilus.blogg.no/1294274608_fretter_bilder_av_mon.html#comment
Gå inn på linken å legg igjen en kommentar, da er jeg evig takknemlig :D

08.01.2011 kl.16:52

Åh.. Nå ble jeg sulten! :) Takk for oppskriften.

Solfrid

08.01.2011 kl.16:54

Nam! :)

barelitttil

08.01.2011 kl.17:00

Mhm. Nå fikk jeg lyst på pizza ja :)

noruegosromania

08.01.2011 kl.17:39

hi! bare en tips for baking av pizza bunnen:i stedet av å legge bakepapir,smør plata med litt olje.eller matfett i boks,om du har.kjempe resultat,bunnen steikes mye bedre,mer crunchy...jeg lager mye pizza selv,har en liten kaffe med utsalg...

ellers,oppskriften høres kjempe smakfull :-))

SigridfraEnget

08.01.2011 kl.18:58

noruegosromania: Kan godt hende bunnen blir mer crispy med olje, men det var denne oppvasken da... ;-) Og den blir faktisk ganske crispy likevel, for bunnen er ikke så veldig tykk.

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits