Pizza-oppskrift...
Har fått spørsmål om jeg ikke kan legge ut oppskrifta på pizza'n som er så populær. Det er slett ikke noen hemmelig oppskrift, og heller ikke særlig avansert, så her kommer den.
Tror kanskje det er bunnen som gjør det meste av pizza'n. Jeg pleier å bake den ut på hele stekeplata, med bakepapir under. Da slipper jeg at deigen setter seg fast, samtidig som jeg slipper oppvask. Suverent.
Til 2 pizza: 1 pk tørrgjær, litt salt(1 ts eller så...), 10 dl hvetemel, 4 dl vann(lunkent, dette er jo gjærbakst) og 4 ss olje(jeg bruker soyaolje)
Deigen blir litt fast, men det gjør den enkel å arbeide med ved utbaking. Jeg lar deigen heve en halvtimes tid eller så... Ved utbaking bruker jeg godt med mel, for at den ikke skal sette seg fast på benken. Kjevler ut til nesten full størrelse før jeg legger den over på stekeplata. Der hviler den mens jeg baker ut neste. Når jeg tar igjen bunnen, for å kjevle den utover hele plata, går dette veldig lett.
Hos oss liker vi best pølse- eller kjøttdeigpizza. Og vi er ikke mer avansert enn at vi bruker Toro pizzafyll, med tomat og løk. Når jeg lager to pizzaer bruker jeg 500 gram kvernet kjøttdeig(gjerne Norfjord som har en grei pris...) og 1 pk Gilde pølser uten skinn(5 pølser). Kjøttdeigen stekes(hakkes i små biter) uten å tilsette noe som helst, ikke krydder en gang, før jeg har oppi en pakke pizzafyll og vann etter anvisning på pakken. Pølsene kutter jeg opp i små terninger. En pose pizzafyll og vann blandes med pølsebitene. Så står nå bare stekepanna og kasserollen med pizzafyll-blandingene og godgjør seg på plata...
Jeg har en gammel komfyr, så det kan hende det har betydning for stekeresultatet, men jeg har brukt samme temperatur og steketid, så lenge jeg har laget pizza, så jeg tror det går bra i de fleste stekeovner. Ovnen settes på 225 grader.
Etter å ha bakt ut bunnen, og når fyllet er ferdig, har vi en egen vri på fordeling av fyllet... Siden vi liker forskjellig fyll, og for at ingen skal behøve å vente på sin favoritt, har jeg pølsefyll på den ene halvparten av pizzaen, og kjøttdeigfyll på den andre halvparten.
Til slutt strør jeg Tine revet pizzaost over. Valg av ost er viktig, for ikke alle sorter ost er egnet til gratinering og smelter "feil". Fett-prosenten bør ligge på ca 27%. Vanlig Norvegia i skiver går godt an å bruke, men den revne osten er lettvint å bruke, og resultatet blir alltid bra.
Det er ekstra godt med noen skiver pepperoni på kjøttdeigdelen, eller noen baconbiter på pølsedelen av pizzaen.
Så er det bare å sette pizzaen inn i ovnen, på nest nederste rille(midt i ovnen) og la den steke i 23 minutter. Følg med på tida, siden jeg er usikker på den gamle ovnen min...
Godt tilbehør: Rømme, mais, tortillachips.
Valgfritt drikke!
MonicaJørgensen
08.01.2011 kl.13:21
Jeg er med i en konkurranse på pilus.no. Allerede har jeg fått mange søte stemmer, men trenger flere før konkurransen avsluttes mandag 10/1.
Derfor hadde jeg blitt veldig glad om du kunne stemme på meg :)
http://pilus.blogg.no/1294274608_fretter_bilder_av_mon.html#comment
Gå inn på linken å legg igjen en kommentar, da er jeg evig takknemlig :D
08.01.2011 kl.16:52
Solfrid
08.01.2011 kl.16:54
barelitttil
08.01.2011 kl.17:00
noruegosromania
08.01.2011 kl.17:39
ellers,oppskriften høres kjempe smakfull :-))
SigridfraEnget
08.01.2011 kl.18:58