Hva skal man gjøre?

Nå har jeg vært sykemeldt i halvannen måned snart. Jobben er sagt opp, og jeg står fritt til å velge framtida mi. Veien ligger åpen, jeg har alle muligheter.

Jeg har vært ganske avslappet i mitt forhold til livet mitt videre. Ting ordner seg. Aller først trenger jeg å få ladet batteriene til akseptabelt nivå, så får vi se. Det har vært tanken min. Og etter den maratonuka jeg hadde forrige uke, skjønner jeg at det er riktig prioritering. Forrige uke var jeg nærmest på topp, og klarte alt. Så langt denne uka har jeg langt fra vært på topp. Litt nedi bølgedalen egentlig. Så jeg er ikke helt restituert, skjønner jeg.

Samtidig begynner jeg å bli litt rastløs. Passer liksom ikke meg å gjøre ingenting. Det er da det blir mange blogginnlegg. Må få ut litt av rastløsheten, uten å bruke alt for mye energi. Og så melder tanken på framtida seg likevel. Sniker seg inn, selv om jeg egentlig bare vil ta livet med ro, lade batterier og ikke bekymre meg.

Men er jeg bekymra? Nei, ikke egentlig det. Utålmodig, nysgjerrig, spent, ivrig. Føler på en måte at livet har stått på vent lenge nok. Men vet jeg hva jeg vil? Hva jeg skal bli når jeg blir stor? Hva jeg har lyst til å holde på med?

Både ja og nei. Jeg vet vel innerst inne hva jeg har lyst til. Spørsmålet er om det lar seg gjøre. Om jeg kan leve av det. For dessverre er man avhengig av å tjene noen kroner til livets opphold. Og det jeg har mest lyst til, stemmer kanskje ikke helt overens med det jeg kan rent yrkesmessig. Jeg har jo hatt et yrke, noe jeg kan godt og gjør bra. Men kanskje går drømmene mine i en annen retning.

 

Skal man tørre å følge drømmen? Eller skal man satse på det man vet at man kan, og som man vet at man tjener godt på?

Hva skal man gjøre? What to do?

 

4 kommentarer

leirabestas

16.02.2011 kl.23:16

Men hvorfor sa du opp jobben du hadde da?du har lov å gå sykemeldt i ett år.

Nei hva skal en gjør,det kommer jo litt ann på hva slags jobber som er tilgjengelige der du bor.Håper du finner ut av det,lykke til

Reach The Sky

17.02.2011 kl.01:18

Oj, dette høres spennende ut! Så bra å ha en drøm om noe spesifikt!! Jeg aner ikke hva jeg vil i det hele tatt, jeg...

mimmimor

17.02.2011 kl.10:04

Hvis økonomien tillater det og det passer i forhold til øvrig livssituasjon, tror jeg at jeg ville fulgt drømmen min. Hvis jobben du hadde brant deg ut, er det viktig å finne et nytt ståsted - enten en ny rolle i samme type jobb (det du kan og tjener godt på...) eller gjøre noe helt annet.

SigridfraEnget

17.02.2011 kl.12:08

Jobben jeg hadde brant meg ut, og jeg skal ikke tilbake dit. Må ha noe annet, der jeg kan begynne med blanke ark og (nye),gode vaner for hvordan man skal organisere arbeidsdagen. Mange ting jeg ser at jeg må gjøre annerledes i en ny jobb, for å kunne "overleve". Jeg har jobbet med salg hele livet, stort sett, og det kan jeg. Samtidig er jeg en ledertype som tar på meg ansvar; så butikksjefjobben jeg hadde passet meg bra. Det enkleste hadde vært å gå rett inn i en lignende jobb igjen, for da får jeg en del "gratis".

Men hele livet har jeg hatt en drøm om å leve av å skrive... Og i det siste har tanken på å jobbe med rådgiving, kanskje mot familier, ektepar; hjelpe dem som kanskje trenger litt hjelp. Men en sånn jobb vil kreve en del mer av meg. I hvert fall kreve at jeg bruker andre sider av meg selv. Er jeg klar for det? Det er noe av det jeg lurer på.

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits