hits

43 år etter skuddet...

Martin Luther King Jr. var, og er fremdeles, en av de mest kjente baptister i verden. Han var baptistpastor, menneskerettighetsforkjemper og vinner av Nobels fredspris. Han er en av de viktigste personene i amerikansk historie og i ikke-volds-bevegelsen. Han fikk stor respekt for sitt engasjerte arbeid, og ble omtalt som «De sortes president», og i 1964 fikk han tildelt Nobels fredspris.
Hans mest berømte tale holdt han i Washingtong D.C. i 1963.

Her er en del av talen hans, oversatt til norsk: Jeg har en drøm om at en dag vil til og med staten Mississippi, en stat med en flod med hatet av urettferdighet, med en flod av undertrykkelse, vil bli transformert til en oase av frihet og rettferdighet.

Jeg har en drøm om at en dag vil mine fire små barn få leve i en nasjon hvor de ikke blir dømt etter deres hudfarge, men av deres personlighet og karakter. Jeg har en drøm idag!

Jeg har en drøm om at en dag, nede i Alabama, med dens fordervede rasister, og dens guvernør som taler ord om partiskhet og annulering; en dag rett nede i Alabama vil små svarte gutter og svarte jenter kunne holde hender sammen med små hvite gutter og jenter som søstre og brødre. Jeg har en drøm idag!

 

I have a dream!

I dag, 4. april, er det 43 år siden Martin Luther King Jr. ble skutt av en skarpskytter, mens han under forberedelser til en stor protestmarsj i Washington gikk ut på verandaen til huset de oppholdt seg i, for å trekke frisk luft. King døde på sykehus en time senere.

Noe som sto sentralt i Kings kamp mot raseskillepolitikken, og det som var den fundamentale nøkkelen for gjennombruddet hans, var selve ikke-volds-prinsippet. Han mente også at hat ikke var nøkkelen. Man hadde god grunn til å hate de hvite, men som King visste, var at Hat mot Hat bare ville avle mer hat. Han ville møte hatet med kjærlighet og tro, og på den måten nøytralisere hatet.3 kommentarer

Petunia

04.04.2011 kl.19:17

Hei! Du står på Mandagstema listen/Fotoglede, men jeg lurte på om dette var rett innlegg?? Husk du skal linke til det innlegget du vil ha på listen. Gi eg beskjed så ordner vi det.. Det er veldig greit at det kommer tydelig frem at innlegget er med på Mandagstema:)

Petunia

04.04.2011 kl.19:22

J, da ser jeg jo at jeg allerede ar vært innom deg og besøkt innlegget som stod på listen, men her har de kommet nye innlegg til etter Fotoglede og da kommer ikke de besøkende rett til det innlegget det gjelder når de vi besøke ditt fotoglede innlegg. Det går jo greit i dag, bare til å scrolle litt ned, men om noen dager er det enda flere innlegg over og da er det ikke sikkert folk finner det...

Her er linken du skulle ha brukt til å sette deg på listen:

http://sigridfraenget.blogg.no/1301901892_04apr2011.html

Sett deg på listen på nytt, så sletter jeg den gamle!!

SigridfraEnget

04.04.2011 kl.23:00

Petunia: Nettet datt ut her da jeg skulle linke til innlegget mitt; antagelig ble det feil ved neste forsøk. Nå har jeg lagt inn link til riktig innlegg, så hvis du kan slette det som ble feil, hadde det vært fint. :-) Takk for hjelpen!

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

47, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 27 år, og vi har 3 "barn"; på 18, 23 og 26 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv