En jobb å elske?

Siden jeg satte på bremsene ved årsskiftet, for å unngå et ublidt møte med den berømte veggen, har jeg tenkt mange tanker. Fundert og spekulert. Det ble ganske raskt klart at det ikke var aktuelt å gå tilbake til samme jobb.

Hva skal du gjøre nå da? Det har mange spurt meg om. Til å begynne med ble jeg litt stressa av spørsmålet. Søkte jobber i hytt og pine, møtte opp til jobbintervju, og trodde jeg skulle tilbake i jobb etter kanskje en måneds pause. Etter hvert forstod jeg at jeg først og fremst bare hadde en oppgave. Å puste. For så å roe ned, senke skuldrene, slappe av og ta vare på meg selv. Da det gikk opp for meg, sluttet jeg å tenke på ny jobb. Ingen jobb på denne sida av sommeren sa jo legen.

Ettersom ukene og månedene har gått, har jeg begynt å finne igjen meg selv. Jeg har søkt noen flere jobber, som jeg ikke har fått,- og det har vært helt ok. For jeg har liksom ikke helt visst hva jeg vil satse på framover. Det er jo mye man kan jobbe med. Så fant jeg noen tips på TARA på nett: Slik finner du jobben du elsker.

Finn din lidenskap. Mange av oss skulle gjerne gjort noe helt annet enn det vi gjør, og fått en annen jobb som hadde gitt oss litt mer mening i livet. Og selv om du kunne tenke deg å gjøre noe annet så betyr ikke det at du misliker jobben du har nå - det er bare det at du drømmer om å bruke dagene på det du elsker aller mest. Men hva elsker du aller mest? Og hvordan skal du klare å gjøre det du liker til en heltidsbeskjeftigelse?

Lytt til hjertet. For å finne lidenskapen din skal du lytte til hva hjertet liker. Så lenge du har et ønske om å holde på med lidenskapen din på heltid - så lenge du vil det nok, så kan du få det til. 

Still noen spørsmål: Hva liker du å holde på med? Hva likte du å holde på med da du var liten? Hva er det du synes det er enkelt å holde på med - selv om du møter problemer underveis? Hva er det du lyst til å gjøre, men er redd for å gjøre? Og hvis du er redd for hva andre skal si og mene skal du stille deg følgende spørsmål: Hva hadde du gjort hvis ingen brydde seg om hva du gjorde?

Kvitt deg med unnskyldningene dine. Unnskyldninger tar knekken på drømmer, så ikke tillat deg å lage unnskyldninger for hvorfor du ikke kan gjøre det du har lyst til.

Ikke gi opp!  Det er mange som ikke følger drømmene sine, og en av de vanligste årsakene til dét er at de ikke en gang gir seg selv en sjanse til å lykkes. Når jeg leser disse tipsene, så skjønner jeg at det som står her faktisk stemmer. Tenk å få jobbe med det jeg liker aller best. Tenk å kunne tjene penger på noe jeg virkelig elsker å holde på med. Tenk å få "leke" seg på arbeid.

Som før nevnt; tankene mine har hatt vinger så langt dette året. De har fløyet avgårde i mange retninger. Skal man slå seg til ro med det kjente, kjære? Eller skal man utfordre seg selv litt? Jeg har funnet ut at jeg nok er moden for å la livet ta en litt annen retning fra nå. Jeg er moden for å prøve noe nytt, lære noe nytt, utvikle meg, utvide horisonten litt. Ukjente veier kan være litt skumle, men også spennende. Jeg behøver bittelitt hjelp for å kunne realisere noen av drømmene, men akkurat nå er det viktigste at tankene og drømmene mine ser ut til å lande et sted. Så jeg har noe konkret å arbeide mot.

Tiden vil vise hvordan det går...

PS. Nysgjerrig? Et lite hint.

12 kommentarer

venkesstrikk

31.05.2011 kl.21:53

Både spennende og skummelt :) Lykke til

I gode og onde dager!

31.05.2011 kl.21:59

Håper du kan finne noe du trives med. Skal krysse fingrene...

Reach The Sky

31.05.2011 kl.22:00

Spennende! Håper du får dine drømmer oppfylt. Jeg la til linken som favoritter. Bare sånn i tilfelle...

Marthe Borge

31.05.2011 kl.22:33

Det her var nyttig lesing for meg også. Jeg er akkurat ferdig med videregående og aner ikke helt hva det skal bli av meg hehe. Hva skal jeg velge. En jobb jeg tjener masse penger på eller en jobb jeg trives med og koser meg når jeg skal på jobb. Ikke lett for man skal jo klare å leve av jobbens lønn også. Men trives man ikke så blir man fort utbrent. Jeg må velge noe jeg ikke ødelegger helsa på. Tror jeg bare skal bli blogger hehe. Det elsker jeg <3

SigridfraEnget

31.05.2011 kl.22:42

Marthe Borge: Det er sannelig ikke enkelt å vite hva man skal bli når man blir stor... Ikke etter fylte 40 heller. Men det ER viktig å gjøre noe man trives med, der man får brukt evner og anlegg man har. Blogging er kjempe-kjekt! og det handler om å sette ord på ting, formidle, kommunisere. Det finnes mange jobber der du kan bruke det... ;-) Lykke til!

SigridfraEnget

31.05.2011 kl.22:47

Reach The Sky: ;-)

SigridfraEnget

31.05.2011 kl.22:49

Siv Svanem.: Takk, Siv!

Grete

31.05.2011 kl.22:56

Jeg er kanskje litt "flagrende" angående yrker men jeg har alltid hatt jobber jeg har likt. Det blir jo litt hva man velger å gjøre det til føler jeg, og hvis man ikke trives kan man jo alltids velge en ny utdannelse og hoppe inn i et annet yrke.

Da jeg ble sykemeldt med ryggen hadde jeg funnet mitt beste yrke noensinne, igjen :0)

SigridfraEnget

31.05.2011 kl.23:12

Grete: Det finnes mange spennende jobber der ute, så hvorfor ikke prøve litt forskjellig. Men det "normale" er visst å ha samme jobb hele livet. Men det var kanskje mer før? Gidder ikke å være så normal, jeg :-) Kjekt å prøve noe nytt.

Grete

01.06.2011 kl.06:31

Det "normale" har aldri funket for meg :))

06.06.2011 kl.15:28

JAG tog språnget när jag hade fyllt 40 och plötsligt blev utan jobb...

Nu leker jag på arbetstid, jobbar med PRECIS det jag vill! Dock är det ingen dans på rosor att starta/driva eget, men jag ångrar inte en sekund att jag vågade.

Lycka till.

SigridfraEnget

06.06.2011 kl.17:18

Anonym: Høres spennende ut. Hva gjør du nå?

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits