Julemysteriet # 4

Snart hadde sauen og lammet funnet seg et beite som var så grønt og fristende at det smalt mot øynene. "Nå har vi sjansen igjen," hvisket Elisabet. "Hvis vi bare nærmer oss forsiktig."
Hun hadde ikke snakket ferdig før de oppdaget at en mann kom gående mot dem fra et annet hold. Han var kledd i en blå kjortel. I den ene hånden holdt han en lang stav som var buet i toppen. Han kom helt bort til dem og sa høytidelig: "Fred være med dere som vandrer på den smale vei langs Götaelven. Mitt navn er Josva sauegjeter."
"Da er du en av oss," sa Efiriel.

 

Utdrag fra Julemysteriet av Jostein Gaarder.

Én kommentar

Anne Marie Dahl

04.12.2011 kl.14:34

Jeg har lest det meste den mannen har skrevet - men "Julemysteriet" har jeg ikke fått med meg ennå - den står på lista her:) God andre søndag i advent !:)

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits