Julemysteriet # 6

Mannen med de fine klærne bøyde seg ned og tok Elisabet i hånden. "Hilset være deg, mitt barn, og velkommen til Sjælland. Mitt navne er kong Kaspar av Nubia."

"Elisabet," sa Elisabet og neide pent. Hun var så forvirret at hun ikke riktig visste hvordan hun skulle oppføre seg. Kanskje skulle hun sagt at hun het Elisabet Hansen og kom fra Norge, men det ville liksom ikke være så morsomt rett etter at han hadde fortalt at han var konge av Nubia. 

"Han er en av de tre vismennene fra Østerland," hvisket Efiriel høytidelig.

 

Utdrag fra Julemysteriet av Jostein Gaarder.


3 kommentarer

vipe

06.12.2011 kl.18:28

Advent - ventetid. Venter på lukten av julekaker, nyvasket hus, nystrøkne gardiner og duker. Venter på synet av gammel, tradisjonsrik julepynt. Venter på de gode, gamle julesangene. Venter på julehøytiden og julefreden. Venter på at huset skal fylles med barn og barnebarn! Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!!

sigrid

06.12.2011 kl.18:42

Så fint!

Fortsatt god Advent :-)

Anne På Landet

07.12.2011 kl.10:13

Herlig (\(",)/) God advent ønskes deg og dine :)))) koskos

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits