Baking, lussekatter og Lucia.

Da har dagen kommet godt i gang, og så langt har den vært god. :-)

I natt drømte jeg om baking. Av alle ting. Skjønner ikke helt at det går an; det må være første gang i løpet av mine 40 år. Jeg har aldri vært så glad i å bake, i grunnen, men de siste månedene har jeg bakt oftere og oftere. Ny komfyr hjalp på lysten, og i går kjøpte jeg meg en billig og enkel kjøkkenmaskin. Satte en brøddeig i går,- og ble ikke helt fornøyd. Kanskje det var derfor jeg lå å fantaserte om baking og elting av deig i natt. Samtidig lå det vel i bakhodet at det var Lucia-dagen i dag, så jeg bakte lussekatter i løpet av natta. ;-)

Det resulterte selvfølgelig i lussekattebaking i dag. Uten safran. Kunne ikke utsette bakinga på grunn av det. De ble store og luftige og gode,- og penslet med egg ble de litt gyldne også. Siden ingen andre enn meg her i huset liker rosiner i gjærbakst kuttet jeg ut den pynten. Men altså; det ble veeeldig gode.Nå har vi også vært på bittelitt julehandel. Hadde et par små tilleggsgaver å kjøpe. Det blir nok enda en handletur i ettermiddag, for jeg ble ikke helt ferdig, men først skal jeg lage deig til kolakaker.

Filmsnutten under vekker gode barndomsminner...

2 kommentarer

Anne Marie Dahl

13.12.2011 kl.20:27

Gjærbakst fungerer best i god ovn, fant ut det jeg også. Jeg kjøpte ny ovn i fjor høst. Før den tid trodde jeg at jeg IKKE kunne bake, for det ble aldri et bra resultat, enten rått inni, brent under, flatt og hardt, høyt og brent osv osv - men etter nye ovnen kom i hus så har det her blitt mer baking - skal ikke si jeg er noen mester - men en ok baker. De kakene dine ser perfekte ut !:)

13.12.2011 kl.20:40

Snavel-

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits