Julemysteriet # 14

Rett før de styrtet inn gjennom byporten, fikk de øye på en mann i blå kjortel. Han satt på en stein med hodet i hendene. Det så ut som om han hadde sittet der meget lenge.
Umuriel fløy mot ham, ble liggende i luften og bruse med vingene sine rett foran ham og sa: - Frykt ikke og vær ikke det aller minste forferdet. Jeg heter Umuriel og er en av Guds engler som er ute i et hellig ærend.


Barneengelens ord så ut til å virke, for mannen kastet seg ikke mot marken og gjemte ikke hodet sitt i hendene. Han sa verken "halleluja" eller "Gloria Dei" heller. Han reiste seg opp og gikk mot dem.
- Da er det en av oss, sa Efiriel.

Mannen rakte Elisabet hånden: - Jeg er Isak sauegjeter og skal samme vei som dere.


Utdrag fra Julemysteriet av Jostein Gaarder

 

I går var jeg på bytur sammen med en venninne hele dagen, og de ble ingen tid til blogging eller Julemysteriet. Derfor kommer et udrag fra kapittel 14 i dag, selv om det er den 15. Senere i kveld kommer en smakebit fra dagens kapittel. :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits