);">

Julemysteriet # 18

På søndag bød det nye medlemmet i pilgrimstoget på utfordringer. Jeg har hatt "vedkommende" sammen med de andre figurene i julekrybba, men etter flere flyttinger og trolig litt musebesøk på mørkloftet, har han forduftet. Og det er egentlig en skam... For den 18. kom en virkelig herre til i toget.

"På bryggekanten ble de møtt av en staselig mann med fargerike klær og et glitrende septer i den ene hånden. I den andre hånden holdt han en tykk bok.
Umuriel var allerede i luften for å si "frykt ikke", men den flotte mannen lot seg ikke merke av barneengelen. Han gikk rett mot dem: - Jeg er keiser Augustus og skal føre dere over Bosporus. Jeg befaler dere å ta imot denne gesten uten noen ubehagelige protester."

Utdrag fra Julemysteriet av Jostein Gaarder.

Keiser Augustus er altså borte, og han er ikke helt enkel å få kjøpt heller. Septer tenkte jeg kunne være en grei løsning, men jeg har ingen av dem liggende å slenge heller. Hm...
Vel, det nærmeste jeg kommer den staselige og majestetiske Augustus er, litt langsøkt, min flotte amaryllis som står med knopper som trolig slår ut akkurat til jul. Litt septeraktig er den også. ;-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits