Julemysteriet # 19

Et par tusen meter over havet får de øye på en grønnkledt skikkelse. Det er en mann som sitter som et levende landemerke der vannet deler seg og veien over fjellet begynner å tippe ned mot Middelhavet. Han er svær å se på.
Kaspar og Baltasar begynte å vifte med armene og forsøkte å løpe forbi sauene straks de oppdaget den grønnkledte skikkelsen.
- Hvem er det? spurte Elisabet.
- Det må iallfall være en av oss, sa engelen Efiriel.


Den fremmede reiste seg og la armene rundt skuldrene til Kaspar og Baltasar. - Ringen er sluttet, erklærte han høytidelig. Elisabet forstod ingenting, men så kom den fremmede mannen bort og hilste på henne også:

- Velkommen til Pamfylia. Mitt navn er Melkior, 3. vismann og hellig konge av Egryskulla.

Utdrag fra Julemysteriet av Jostein Gaarder.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits