Julemysteriet # 24

Julemysteriet har kommet til veis ende, og Elisabet har kommet til Betlehem. I går skjedde underet... Og i dag kommer siste bilde til Julemysteriet på bloggen min.

Engelen Efiriel hvisker noe, det lyder som ord fra en gammel regle: - "Og mens de var der, kom tiden da hun skulle føde, og hun fødte sin sønn den førstefødte, svøpte ham og la ham i en krybbe. For det var ikke plass for dem i herberget."
De listet seg over tunet og stanset foran grotten. Lukten innenfra forteller dem at det er en stall.
Med ett blir stillheten brutt av barnegråt.
Det skjer nå. Det skjer i en stall i Betlehem.
Over stallen blinker en stjerne. Inni stallen svøpes det nyfødte barnet og legges i en krybbe.
Det skjer et møte mellom himmel og jord. For også barnet i krybben er en gnist fra det store bålet bak de svake lanternene på himmelen.
Slik er underet. Slik er det et under hver eneste gang det kommer et nytt menneskebarn til verden. Slik er det under himmelen når verden blir skapt på ny.
En kvinne puster tungt og gråter. Det er ingen sår gråt. Maria gråter en stille, dyp og lykkelig gråt. Jesus-barnet er født. Han er født i en stall i Betlehem. Han er kommet til vår arme jord.

Utdrag fra Julemysteriet av Jostein Gaarder.

4 kommentarer

siv Svanem

25.12.2011 kl.21:28

En fin historie

LissenTo

25.12.2011 kl.23:06

Hoppas du har haft en riktigt mysig jul!

Anette

26.12.2011 kl.00:24

God jul kjære Sigrid, stor klem til deg fra meg <3

Ika

26.12.2011 kl.09:56

Fint! God fortsättning på julen !

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits