hits

Påbegynt våronn...

Da har jeg begynt våronna i hagen. Noe senere ut enn i fjor, men sånn er det når snøen liksom ikke vil slutte å falle fra himmelen. I dag har det vært en kjempefin dag,- men nå i kveld har det jammen kommet bittelitt snø igjen... Makan. Nåja. Satser på en fin dag i morgen også, jeg. :-)

I år har jeg i hvert fall fått nytt og fint kjøretøy til rusk og rask som skal bort. I fjor var jeg så kreativ at jeg tok i bruk Datteras gamle akebrett. Det så sånn ut.
I fjor brukte jeg ikke bare timer, men dager og uker på å plukke bedene rene for pukk. Snøfres er et praktisk hjelpemiddel, men pukken på gårdplassen har en tendens til å havne i blomsterbedet når fresen er i bruk. I vinter har det ikke vært så mye snø, og lite behov for brøyting med snøfres - og derfor er ikke bedene helt "nedgrodde" av pukk. Jeg fikk unna det meste, av pukk-plukking og rydding av kvist og kvas på et par små timer i dag.

 

Nå er det bare å plante litt nytt i bedet. I fjor hadde jeg mest sommerblomster her, men jeg tror det må bli noen stauder i år.

Lurer forresten på om lavendel er flerårig? Jeg plantet noen rundt Flammentanz'en i fjor, men jeg er usikker på om de kommer igjen i år. Den ene ser fräschere ut enn de andre tre, så kanskje en av dem kommer igjen i hvert fall.  Om ikke, skal jeg i hvert fall plante nye. Mer effektivt råd mot bladlus har jeg ikke vært borti. Også lukter de jo så godt!

Buksbomen overlevde også denne vinteren, og i dag har den fått selskap av stemorsblomster.
4 kommentarer

sigrid

16.04.2012 kl.23:13

Så herleg Sigrid :-)

Ordentleg vårfornemelse dette!

klem frå namnesystra di

fruensvilje.blogg .no

17.04.2012 kl.08:11

God morgen.Lavendel er en staude og skal komme igjen år etter år,så plant om alle i bedda dine så skal du se att dei kommer seg utover våren.

Godt å få ryddet opp etter vinteren så håper eg att vi alle får masse deilig utevær om ikke så lenge

SigridfraEnget

17.04.2012 kl.10:13

fruensvilje: Har lest litt om lavendel nå, og den er normalt sett flerårig, men det kan hende at den kan få det for tøft her vi bor pga temperatur og lengde på vinteren. Vi får se hvordan det går med dem,- den ene ser som sagt ikke så verst ut.

Shabby chic & Lavendel

17.04.2012 kl.21:41

Hei,

Takk for din kommentar hos meg :)) Ser at du også er med i konkurransen med et flott bilde av en ordentlig kvitveis ;) Lykke til!

Mvh Catharina

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

47, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 27 år, og vi har 3 "barn"; på 18, 23 og 26 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv