hits

Datter og mor i det kreative hjørnet...

I ettermiddag har vi vært i det kreative hjørnet, Dattera og jeg. Det begynte vel egentlig med at Mamma ringte meg i formiddag og lurte på om jeg ville ta meg en tur. Hun var i gang med å rydde i noen skap og ville ha litt råd fra meg. Hva skulle Fretex få, hva skulle kastes og hva kunne brukes? Vi ble raskt enige om det, og jeg fant noe som var aktuelt til gjenbruk. Riktignok ikke i samme form som tidligere. Et par gardinlengder fra 70-tallet som var like fine, ble med meg hjem, for stoffet kan i hvert fall brukes.

Jeg hadde ikke før kommet hjem, før Dattera sukket over hvor lite hun hadde å gjøre. Forslag fra meg om å lage noe, falt i god jord. Jeg hadde planlagt litt søm i ettermiddag, og hun ville også prøve symaskina. Det resulterte i ny pute til "pikerommet", med knallfarget gardinstoff på fronten, og dongeri på bakstykket. Og ja,- turkis er nok en favorittfarge hos frøkna.

 Jeg fikk puslet litt med mitt, ved siden av å hjelpe henne. En Marius-pute mangler nå bare knapper på bakstykket, og så har jeg fått klippet stoff til et par puter til. Synes ugle-stoffet jeg fikk fra Stoff og Stil er så tøft, og symerket også. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal få sydd fast paljett-ugla, men jeg får spekulerer litt. Hvis noen har et godt tips, tar jeg gjerne i mot det. 

Mamma'n min hadde forresten noen gamle mønster-permer fra 70-tallet også, og dem skal jeg titte litt i nå. Kanskje det blir en barnekjole eller noe annet fint av det jeg har igjen av LilleMartine-stoffet?

Jeg tror ikke jeg kommer til å mangle noe å fylle dagene med i nærmeste framtid...

Heldigvis!

6 kommentarer

janomine

18.04.2012 kl.21:49

Flott og vårlig header. Jammen har du/dere fått gjort mye i dag, og mye å fylle kommende dager med også ser jeg. Lykke til

Mormor

18.04.2012 kl.22:24

Paljettuglen - har den vliesofix på seg?

(vlieslin som kan strykes på med "lim på begge sider)?

SigridfraEnget

18.04.2012 kl.22:25

Mormor: Nei, den har ikke det. Men jeg tror den må få det... ;-)

fruensvilje.blogg .no

18.04.2012 kl.22:33

Skal si dere er kreative,puta hadde friske fine farger og kvikker nok opp hvor det skal være:))Ideer til feste av ugla har ikke jeg men du får det helt sikkert til,lykke til:)

venkesstrikk

19.04.2012 kl.09:26

Stilig uglestoff og flott pute. det er kjekt å vere kreativ, så kos deg :-)

TrollmorDesign - Grete

19.04.2012 kl.13:06

flott nye vårheader :)

Mye artig i gamle "lopper" og det mønsteret fra 70 -tallet var jo riktig så søtt da :))

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

47, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 27 år, og vi har 3 "barn"; på 18, 23 og 26 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv