Bøker lest i 2012; # 22

Da har jeg lest den 22. boka i år. Mitt første møte med både Jørn Horst Lier og e-bok; "Vinterstengt".

Bokomtale: Høsttåken ligger tett over kystlandskapet, og hyttene står med binde vinduer mot den blygrå sjøen. Ove Bakkerud skal ha en siste rolig helg på sommerstedet før vinterstengningen. Men han kommer frem til en hytte i kaos, herjet av innbruddstyver. Og på nabohytta: en mann mishandlet til døde.


Politiførstebetjent William Wisting har sett groteske drap før. Men desperasjonen han er vitne til i Stavern denne høsten, er ny for ham. Som om noen har alt å vinne, og veldig lite å tape. Derfor er det mot hans vilje at datteren Line slår seg ned i en hytte ute i havgapet. Uroen blir ikke mindre etter hvert som de finner flere ille tilredte lik i den forlatte skjærgården. Og fra himmelen faller det døde spurver.


Jeg har hatt et noe avventende forhold til e-bøker, og formatet var uvant for meg da jeg tok fatt på "Vinterstengt". Om det var det som gjorde starten på boka litt treg eller tung, vet jeg ikke, men det var liksom ikke noe fart ut fra start. Likevel vinner boka seg utover. 
Horst Lier skriver nøkternt og ekte, og jeg tror på det jeg leser. Plottet er kanskje litt for enkelt, for det er ingen stor spenning rundt gjerningsmannen. Likevel ok lesning. Selv om jeg ikke ble bergtatt, er det nok store muligheter for at jeg kommer til å lese mer av Horst Lier. Og det kommer nok mest av at den presenterer ujålete og ekte politikrim.


E-bok på sengekanten i stedet for "vanlige" bøker er forresten genialt! Da kan Mannen få sove uten at lyset står på og forstyrrer, og jeg får lese så lenge jeg kan hold meg våken...

Én kommentar

fruensvilje

02.07.2012 kl.16:54

No er ikke jeg den som liker krim,foretrekker romaner og helst med en lykkelig slutt:))

Alikavel høres denne boka litt spennende ut:)ønsker deg en fortsatt fin boksommer

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Sosial mamma til tre, 46 år og har hatt samme ektemann i 26 år!! Etter et ublidt møte med veggen i januar 2011 er jeg endelig i gang med resten av livet... August 2012 ble starten på studentliv og lærerstudier ved Høgskolen på Nesna. Fra august 2015 har jeg vært norsklærer ved en videregående skole, og det tar mye av tida mi nå. På grunn av det blir ikke bloggen prioritert, men jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits