Restetorget...

... ble åpnet i morges. Det dreier seg verken om restemiddag eller restplasser til Syden. Det er snakk om ledige studieplasser...

Nå har jeg tatt skrittet, uten å ha rådført meg med saksbehandler på NAV,- og søkt på studieplass til høsten. Fort og "gæli". Eller ikke så fort da. For jeg har sett litt på mulige studiealternativ den siste måneden, og sett meg ut noen løsninger. Vurdert og spekulert, og vurdert på nytt. Til jeg fikk se hva som var ledig, og hvor.

Da jeg kom i studie-lete-modus, hadde saksbehandleren min ferie så jeg sendte han en mail, for å sjekke ut mulighetene rundt studier. Fikk svar i begynnelsen av denne uka, om at de ikke hadde fått føringene rundt praksisplasser, kurs, utdanning etc. for 2. halvår ennå, men at de var like rundt hjørnet. Vel,- jeg er i hvert fall godt i gang med 2. halvår... men altså ikke NAV. Jeg ble tilbudt et møte den 15. august, som jeg selvfølgelig takket ja til. men nå har jeg altså søkt studier, og hvis jeg kommer inn er studiestart den 14.  Hadde vært greit å vite om NAV henger seg på og støtter meg i dette før skolestart, men. Jeg har i hvert fall sendt ny mail til saksbehandleren min og fortalt hva jeg har gjort. Så får vi se da...

Hvis alt faller på plass, og jeg får innvilget mitt førsteønske, blir det 4 år med grunnskolelærerutdanning, 5. til 10. trinn, på meg. Norsk og Kunst og Håndverk virker som bra fag for meg å fordype meg i. Jeg har kastet meg uti noe jeg ikke helt aner rekkevidden av, men bekymringene får jeg ta siden. Nå er jeg bare glad for at jeg har tatt et lite skritt. Så får resten følge etter.

Her i huset er pizzaen under bearbeidelse. Vet ikke helt hvor mange ungdommer som dukker opp her i kveld, men det skal bli mat på alle... ;-) HA EN FIN FREDAGSKVELD!

5 kommentarer

20.07.2012 kl.18:58

Lykke til med studiene :) Det er kjempegøy! Jeg tar ikke full utdanning, bare ett eller to fag i halvåret! Jeg synes det er morsomt, inspirerende og ikke minst lærerikt! Stå på! :)

mimmimor

24.07.2012 kl.18:00

Å, nå ble jeg glad! Virker som en kjempeidé. Kan ikke tenke meg at ikke NAV støtter deg i dette - de må jo ha et ønske om å få deg tilbake i yrkeslivet, antar jeg? Uansett lykke til - så får du rope ut om det skulle være noe :)

SigridfraEnget

24.07.2012 kl.19:37

mimmimor: Har akkurat fått svar - jeg har fått studieplass på Nesna! Må svare innen den 30. Skal ringe NAV i morgen og høre om noen kan bistå... Gosh. Hva har jeg gitt meg ut på? ;-)

mimmimor

25.07.2012 kl.09:22

Jeg tror du har gitt deg ut på noe helt supert :) Er Nesna langt fra deg? (Jeg er håpløs på geografi...)

SigridfraEnget

25.07.2012 kl.22:34

mimmimor: Langt og langt... Alt er jo relativt. ;-) Tar litt tid å reise, for jeg må bruke Hurtigruten, men når jeg først går ombord på Rørvik, så blir jeg jo der da. Null stress, for å si det sånn. Nordgående går fra kai på Rørvik kvart over ni på kvelden, og da er jeg framme på Nesna kl. halv seks på mårran. Det er tidlig, det, men, men. Tror det skal være kort vei fra kaia til Høgskolen og hybelhusene. Kan jo sove meg fram.
Hjemturen starter kvart over 11 på formiddagen og da er jeg på Rørvik i åtte-tida på kvelden. Får nyte hele Helgelandskysten på dagtid på tur sørover, og jeg får nok gjort en del fornuftig arbeid i løpet av de timene. Ikke så aktuelt å dra hjem for lørdag og søndag, siden hele lørdag går med til reise i så fall, men, men. Nå i høst blir det bare to samlingsperioder som går over to uker. Ellers blir det ei og ei uke med samling, og en til 5 uker hjemme i mellom samlingene. Tror det kommer til å gå helt fint.
Ganske mange herfra som har tatt utdanning på Nesna, og nå har jeg fått vite at mamma'n til en av Datteras beste venninner skal ta lærerutdanninga for 1.-7. trinn. Vi skal nok få det kjekt de ukene vi er der samtidig.

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits