Lysglimt i grått sommervær...

Onsdag... Fortsatt sliter sola med å trenge gjennom skylaget her hos oss. Men temperaturen er ikke sååå ille. 15 grader. Tja, det kunne jo vært bedre, men. Om ei uke reiser Dattera og jeg til Berlin. I dag fikk jeg en sms fra Edel, som vi skal besøke, der hun kan fortelle at det var 34 grader i Berlin. Neste uke er det meldt rundt 20 grader, og etter været så langt i sommer, tror jeg den temperaturen passer oss bedre. Det skal i hvert fall bli spennende å komme dit; uansett vær. Vi gleder oss! 

Vi burde sikkert tatt den turen til Berlin litt tidligere i sommer, for det blir hektiske dager når vi kommer derfra. Men lite, og ingenting, viste jeg da turen ble bestemt, at jeg skulle starte studier fra høsten.

For nå er det sånn at jeg kom inn på studiet jeg ønsket; grunnskolelærer-utdanning(5.-10. trinn). Og jeg har takket ja til plassen, uten å forhøre meg mer med NAV... Saksbehandleren på NAV har ferie, og starter ikke på jobb igjen før den 13. august, og da starter studiet mitt. Jeg skal forsøke å få tak i noen andre å snakke med, men det er ikke så enkelt i disse ferietider. Får sende han en mail, og håpe at ting ordner seg med dem etterhvert. Har søkt stipend fra Lånekassen, så helt blakk blir jeg vel ikke sånn til å begynne med. Kjenner antydningen til en smule panikk over at ikke alt er i boks, men det MÅ bare ordne seg. Det positive er at venner og bekjente bifaller påfunnet mitt og ønsker meg lykke til,- så får vi tro NAV gjør det samme.

Jeg forsøker å finne ut av ting rundt pensum og bøker, og hybel og... Må sende mail til Studentsamskipnaden og forhøre meg om hybel. Hybeltilværelsen vil bli noe nytt for meg. I en alder av 41 år, blir det første forsøk med hybelliv. Faktisk. Da jeg flyttet ut hjemmefra som19-åring, flyttet jeg inn sammen med Mannen, så jeg har aldri bodd alene. Nå dreier det seg bare om 7-8  uker i halvåret, så noen fulltids hybelboer blir jeg ikke. Studiet er bra lagt opp for sånne som meg, i grunnen. Noen ukesamlinger med undervisning på Høgskolen, med hjemmestudier via Klasserom på nett i mellomperiodene. Pluss tre uker praksis i semesteret. Tror det blir bra, jeg! Så selv om jeg blir fylt av panikk innimellom, har jeg tro på at dette kan gå bra. ;-) Har heldigvis full støtte her hjemme, og det gjør jo ting mye lettere.

Må ordne opp i det jeg kan denne uka, før vi reiser til Berlin. Når vi kommer derfra, den 8. august, er det ikke mange dagene igjen før jeg må være på plass på Nesna. Det er altså studiestedet. Ikke verdens navle akkurat, men når jeg bor 10 minutter fra Hurtigrute-kaia på Rørvik, er det ganske praktisk likevel. Jeg går ombord i Hurtigruten i ni-tida på kvelden og er på Nesna kl. halv seks på mårran. Hjemover går båten litt over kl. 11 på formiddagen, og så er jeg her på kvelden. Får nyte hele Helgelandskysten på tur sørover og hjem, "i storm og stille". Kan få gjort mye skolearbeid på den tida også. Joda,- det skal bli greit.

Dette er faktisk et skikkelig lysglimt i tilværelsen. Eller to. Først tur til Berlin, som jeg har drømt om i mange år, og så studiestart, så jeg kan lære noe nytt og bruke hodet litt. Definitivt noen fine lysglimt. Jeg aner et lys i tunnelen!
Én kommentar

fruensvilje

25.07.2012 kl.22:08

Så spennende dette hørtes ut da:))jeg ønsker deg masse lykke til så krysser vi fingrene for att NAV ikke lager trøbbel:)

Berlin er en koselig plass å være i jeg har vært der så det er bare å glede seg:)

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits