Nytt år og nye forsetter - eller?

Så er 2013 kommet seg fint i gang, den andre dagen i dette nye året er halvgått. 363 og en halv igjen...

Mange har brukt de siste dagene i 2012, eller dagen i går, til å lage seg oppsummeringer av året som har gått. Det eneste jeg har gjort av slikt er en oppsummering av bokåret 2012 for min egen del, på den andre bloggen min. Og den oppsummeringa har jeg skrevet på gjennom hele året. På et vis har jeg fått andre datoer enn 1. januar for en ny start. Den første dagen i året markerer absolutt starten på noe nytt, men for meg betyr dagen i dag også mye. I dag er det nemlig 2 år siden jeg startet å blogge. På denne dagen i 2011 kunngjorde jeg mitt nye nyttårsforsett; å begynne å tenke mer på meg selv.

Det nyttårsforsettet kan jeg kanskje si at jeg fortsatt bærer med meg. For jeg har ikke glemt det. Selv om det til tider kan være lett å skyve i bakgrunnen, så har jeg faktisk blitt mye flinkere til det i løpet av de to årene som har gått. 2012 må kanskje sies å være det beste året i så henseende. Jeg har blitt skikkelig egoistisk og selvopptatt dette året... :-) Forhåpentligvis er ikke det helt sant; for det er forskjell på å være egoistisk og ta hensyn til seg selv. Jeg har blitt flinkere til å lytte til hva kroppen min prøver å si meg, og gjøre det den ber meg om. Selv om jeg innimellom føler at jeg har en lang vei å gå, så begynner det å hjelpe på. Jeg har lært å si nei, og forsøke å slippe taket og la andre ta over. Jeg behøver jo ikke å være med på alt. Det meste fungerer veldig godt uten at jeg er med på det. Bortsett fra mitt eget liv. Den jeg er. Der kan jeg ikke melde meg ut. I mitt eget liv må jeg henge med og være fokusert. Så få det andre bli som det blir.

Kryptisk og vanskelig å forstå hva jeg mener? Antagelig og muligens - men det å være til stede i sitt eget liv - det er viktig. Det innebærer også å være tilstede i familien min, være tilstede for mine nærmeste. Jeg har fu

nnet ut at jeg oppnår også de målene bedre når jeg er trygg på meg selv, glad i meg selv og tar hensyn til meg selv. Det er vanskelig å være til stede for sine nærmeste om man bare er sin egen skygge.

Som veldig mange andre opplever jeg å bli litt småfilosofisk når jeg dveler ved tankene rundt hva som har vært og hva som skal bli. Men det gjør litt godt å filosofere litt innimellom, å ta seg tid til å la tankene fly og la dem kretse om tilsynelatende uviktige ting - for andre. For meg er det faktisk viktig å gjøre opp status og sette en standard for de nærmeste månedene. Nyttårsforsett er en ting, en annen ting er å ha noen mål her i livet.

Mine mål for 2013 er å fortsette det jeg har begynt på - på flere måter. For det første å fortsatt være tilstede i mitt eget liv, til å tenke mer på meg selv, og ta mindre hensyn til det jeg tror forventes av dem rundt meg. Noe annet er de forventningene jeg har til meg selv. Det er viktig at de forventningene har fotfeste i virkeligheten. En av de største forventningene jeg har til meg selv for det kommende året, gjelder videreføring og gjennomføring av lærerstudiene. Jeg stiller noen krav til meg selv på det området, det må jeg innrømme. Vil gjerne gjøre det best mulig der, og må vel ærlig si at jeg ikke er fornøyd med å bare gjennomføre... Jeg vil gjerne gjennomføre med stil. Så sånn er det. Men jeg skal ikke miste meg selv midt oppi det der.

Det er en del av balansekunstens store mysterium. Jeg bør vel også øve meg på det, å balansere.  Ønsker dere et fantastisk 2013, et balansert, godt år...

3 kommentarer

Marit

02.01.2013 kl.12:31

Hei og velkommen over i det nye året. :o) Jeg skjønner godt hva du mener, men er særdeles dårlig på det der selv, og året som nå er over har ikke gitt så mye anledning til å tenke på seg selv igrunnen .. en gang sikkert, håper bare det ikke blir for seint da. Ønsker deg en fin dag.

SigridfraEnget

02.01.2013 kl.13:29

Marit: Når jeg tenker på deg, så får jeg nesten litt dårlig samvittighet for å ha sånn egoisme på "ønskelista". Du har sannelig hatt nok å tenke på når det gjelder dem rundt deg i året som har gått... Men så var det noe med å være så sterk og trygg på seg selv som er nødvendig for å bli stående oppreist når man møter på sånt som deg. De tøffe dagene, månedene og årene, som du har hatt det siste - jeg må bare si at jeg beundrer deg for at du fortsatt har hodet over vannet. Du hadde liksom ikke så mye å gå på da det tårnet seg opp. Du må være megasterk, Marit. Og ja, jeg vet at du blåser ut og klager når det er på det verste - og det har du jammen meg lov til. Det er også en måte å ta vare på seg selv på...
Stor klem fra meg til deg, med ønsker om at 2013 må bli et kronår!

fruensvilje

02.01.2013 kl.13:54

Det høres ut som du har full kontroll og det er bra :)ja en må nok lære seg å ta hensyn til seg selv det betyr ikke att en er egoistisk heller fornuftig :))

Så jeg ønsker deg lykke til videre inn i det nye året

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits