Nytt semester...

Då har eg kome meg nordover til Nesna igjen, og vi har hatt dei første førelesningane i vårsemesteret. Det vil og seie at eg har eit halvt år med nynorsk føre meg. Alt vi skriv i norsk dette semesteret av oppgåver og innleveringar skal skrivast på nynorsk, og for meg som ikkje har skrive nynorsk på eit par tiår, vert det utfordrande nok. Eg liker å lese nynorsk, så eg vonar at det ikkje skal verte for vanskeleg. Reglane for rettskriving vart endra frå 1. august 2012, så det er berre å freiste lukka - om det vert rett... ;-) Får bruka bloggen til å øva meg litt.

Eg kom hit med Hurtigruta i dag tidleg, etter ei roleg natt ombord. Eg fekk sove sånn høveleg, og faktisk fekk eg ein blund på augo også etter at eg kom på hybelen, før skulen starta kl. 10. Likevel er eg trøytt her eg sit på hybelen no i kveld. Eg kunne godt ha lagt meg til å sove allereie klokka seks, men det var jo alt for tidleg! Så eg har klart å halde meg vaken, enn så lengje. Trur nok ikkje det vert nokon seinkveld i kveld. Betre å leggja seg litt tidleg slik at eg kjem meg opp til rett tid i morgon. Då startar førelesningane klokka kvart over åtte. Best å vere vaken og klar for nye oppgåver då.

Eg kjem på noko no, her eg sit... I dag er det 2 år sidan eg vart sjukemeld av di eg var utbrend... Ikkje ein særskild positiv merkjedag, men eg gløymer den ikkje så lett. Eg treng forresten å hugse - så eg ikkje gjer same feilen ein gong til. Det hadde jo vore fint om lærte noko etter den dagen. :-) Eg er no i alle fall glad for at eg kjenner meg mykje betre i dag enn eg gjorde den gongen.

Nei, det får vere nok nynorsk-skriving i dag... Ha ein fin måndagskveld, alle saman.

9 kommentarer

Grete

07.01.2013 kl.20:32

Da må eg berre få ynskje deg til lukke med eit nytt skulesemester Sigrid, og ikkje tenk for mykje på det som kan gå gale, eg trur at du klarer deg veldig godt i ditt nye yrke :))

Siv Svanem

07.01.2013 kl.20:34

Lykke til...

fruensvilje

07.01.2013 kl.21:24

Ville til å si det,skriv nynork på blogg :)og du gjør jo det bra i dag.

Ønsker deg lykke til og riktig god natt,håper du får en god kvile

SigridfraEnget

07.01.2013 kl.22:16

Sirdalsrypa: Takk skal du ha, Grete!! :-) Du er jo dugeleg i nynorsk sjølv!

SigridfraEnget

07.01.2013 kl.22:16

fruensvilje: Eg får prøve... ;-)

Grete

07.01.2013 kl.23:07

Hihi klarte ikke dy meg ;0)

Isabella

08.01.2013 kl.07:31

Så lurt å øve seg litt på bloggen:) klarer deg jo fint:! Kos deg med skolegangen!Nydelig bilde:) Ha en fin dag!:)

venkesstrikk

08.01.2013 kl.15:24

Fint at du skriv nynorsk. Eg prøver å gjere det i mine innlegg. Det er nok ikkje heilt korrekt skrive alltid, det heller vel mykje over til kva som er naturlig i dialekten min

Fint at det har gått to år og at du er på føtene igjen. Balanse er viktig. Fint at du husker på det :-)

SigridfraEnget

08.01.2013 kl.17:17

venkesstrikk: Takk, Venke!

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

46, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 26 år, og vi har 3 "barn"; på 17, 22 og 25 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv

hits