hits

Dass med snø... ;-)

Torsdag... Vanligvis en dag som betyr tenåringer og ungdommer for min del. Dagen da det er ungdomsklubb i kirka, masse liv og røre og full fart. I stedet sitter jeg denne uka på hybelen min på Nesna og gleder meg til helg. Men først må fredagen komme og gå, og jeg må vaske ut hybel og pakke kofferten min før jeg kan gå ombord i Hurtigruten på lørdag, slik at den kan bringe meg hjem. Så ordentlig helg blir det ikke før jeg er hjemme hos familien på lørdag kveld.

Men det gleder jeg meg til.


I mens gjør jeg det beste ut av tida her. Jeg får gjort unna en del skolearbeid og skrevet på en oppgave som skal leveres neste fredag, så disse timene alene er ikke bortkasta. Dessuten deler jeg kjøkken og bad med et par trivelige damer denne uka, så vi sludrer og drikker te og ser på tv om kveldene. Koselig det også.

 

I dag var jeg tidlig ferdig på skolen, og da hadde jeg faktisk vett til å stikke innom hybelen med sekken før jeg gikk meg en tur i frisk luft. Det var kaldt, men fint, og borte ved kirka oppdaget jeg et par statuer som jeg ikke har lagt merke til før. 

Den ene er av dikterpresten Petter Dass. Han var visst prest på Nesna før han bosatte seg på Alstahaug ved Sandnessjøen. I grunnen vet de vel ikke helt hvordan Petter Dass så ut, for det er litt tvil om det maleriet som henger i kirka på Alstahaug virkelig er hr. Dass "in person". Likevel; statuen på Nesna, som sikkert er inspirert av maleriet, får meg til å tenke på en autoritet.

Med snø på blir han i grunnen ikke mindre autoritær...

  

Innenfor kirkemuren sitter ei gammel kone i dype tanker. Det ser kaldt ut... 

Nå sitter jeg inne i varmen; og ønsker dere en fortsatt fin kveld...

3 kommentarer

fruensvilje.blogg .no

24.01.2013 kl.21:19

Dass med snø,og jeg som trodde du hadde fått snø inn på badet ditt :))fine statuer ja og kaldt ser det ut,men når snøen ligger er det kanskje ikke fullt så kaldt som det vi har om dagane ?Du får ha en fin dag i morgen og god tur heim på lørdag

SigridfraEnget

24.01.2013 kl.21:46

fruensvilje: Vet sannelig ikke hvor mange kalde grader det er her nå, men det er ikke så veldig kaldt. Så vidt nedpå de blå, tror jeg. Var kaldere først i uka, men nå er det noen dager med mildere vær. Helt greit i grunnen, bare det ikke kommer masse regn oppi snøen som har kommet, for da blir det så glatt.

MsHildur90

28.01.2013 kl.01:02

Tror Petter dass ble sendt til nesna for å være prest som straff for ett eller annet? Tror jeg har lest noe sånt :P

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

47, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 27 år, og vi har 3 "barn"; på 18, 23 og 26 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv