hits

Juli ei stund til...

Godt og vel et døgn til er det juli. Sommeren har gått som fort, i år også, og snart er det august. Om halvannen uke er ferien over, og det blir fullt opp med arbeid igjen. Jeg har ikke fått gjort alt jeg tenkte i ferien, men jeg har slappet av - og i bunn og grunn er det vel det som er ferie. En rolig ferie er faktisk ikke å forakte. Satser på at batteriene er full-ladet når ferien er over. :-)

Deler av sommeren har vi vært på mannen min sitt hjemsted. Vi har brukt tid på øya vår, og sammen med annen familie har vi fikset og ordnet litt der. På øya har vi verken strøm eller innlagt vann, men hva gjør vel det. Vi har et aggregat vi bruker når vi trenger strøm, men for det meste klarer vi oss uten. For å varme vann til oppvask, fyrer vi heller i vedovnen enn å la aggregatet stå å dure for å bruke platene på komfyren. 

Svigermor har et par Cathrineholm-kjeler på øya, og den ene brukes til å varme vann i. I den går det fort å få varmt vann, og den tar seg jo godt ut på ovnen. ;-)
Svigermor hadde ingen anelse om at disse kjelene er designperler. Det var jo sånt som "alle" hadde en gang. Derfor har hun ikke tatt spesielt godt vare på dem, og den vi ikke bruker til å varme vann i, har stått ute i flere år, etter at det hadde blitt hull i bunnen på den (den egnet seg dårlig til matlaging etter det). Hun har plantet i den noen år, men nå hadde den begynt å ruste litt på håndtakene. Etter ferien på øya, tok jeg med meg kjelen hjem, med mål om å ta den i bruk på en eller annen måte.

Etter å ha pusset bort det meste av rusten med stålull, fant jeg ut at den passet til "miniurtehage", så i dag har jeg plantet tre forskjellige urter i den.Jeg kjøper stadig urter, men får sjelden glede av dem lenge. Har prøvd å potte om og tynne ut, og fulgt alle gode tips, når jeg har kjøpt nye. Likevel holder de ikke lenge før de dør... To av dem jeg planta i dag har jeg faktisk hatt hele sommeren, men de har stort sett stått ute. Det er en basilikum og en kruspersille. I tillegg kjøpte jeg en koriander i går, siden vi bruker en del av det i maten. Nå har alle tre fått litt større plass enn i ei vanlig potte, og så får jeg tro at de vokser seg store og fine før det blir tid for å ta dem inn i huset før høsten. Det er verdt et forsøk i hvert fall.

Ha en fortsatt god juli ... ;-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

47, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 27 år, og vi har 3 "barn"; på 18, 23 og 26 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv