hits

Køben

Det eneste vi hadde planlagt for ferien før vi dro hjemmefra, var overnatting i Malmö i to netter. Hotellet vi valgte der, har vi bodd på før, og plasseringen var genial for de videre planene våre. Hotellet ligger nemlig rett over gata fra Centralstationen, og så har det parkeringsgarasje. Da er det veldig enkelt å parkere bilen i garasjen for så å ta toget over Öresund til den danske hovedstaden. 

Onsdag morgen spaserte vi over gata og kjøpte togbilletter, og en times tid senere ankom vi Hovedbanegården i København. Derfra er det bare å gå rett over gata, og så er man i Tivoli. 

Vi brukte det nydelige været til å gå rundt i byen og se på folkelivet og noen av de tingene man "må" ha med seg når man besøker Køben. Vi fikk med oss vaktskiftet utenfor Amalienborg, tok en titt i Amalienborgmuseet og var innom Marmorkirken like ved. Etterpå gikk vi tilbake til Nyhavn, som vi hadde passert på tur fra Hovedbanegården. Der ble vi ei stund og spiste lunsj på en av uteserveringene.


 

Etterpå gikk vi til Rundetårn og fikk med oss utsikten over hele byen.

 

Noe av det mest typiske med København, tror jeg må være alle syklistene. Det syklet folk overalt, og til tider var det bare å komme seg unna...


 

Vi var innom Eventyrhuset, som er en "feiring" av H.C. Andersen og hans eventyr, men der var det ikke lov til å fotografere. En fin opplevelse.

Vi avsluttet dagen med middag i Tivoli, før vi spaserte over gata til Hovedbanegården og tok toget tilbake til Malmö.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

47, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 27 år, og vi har 3 "barn"; på 18, 23 og 26 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv