hits

Bilferie 2018; Torekov

Vi har feriert mye i Sør-Sverige, og vi har kjørt mye langs kysten. I fjor stakk vi innom Fjällbacka på impuls (vi har jo sett Läckberg-krim derfra). I år fant vi ut at vi måtte kjøre innom Torekov, etter å ha sett Solsidan-filmen. Mickan oppdager at svigerfaren har hus der, og siden alle som betyr noe ferierer i Torekov, må de også reise dit. Vi kunne selvfølgelig ikke være noe dårligere...

Torekov er på mange måter en typisk kystby i Skåne (på grensen til Halland), med små, søte sukkertøyhus samlet rundt brosteinslagte, smale gater. 

 

Husene langs havet har fantastisk utsikt, men jeg vil tro det kan være værhardt. Noen sauer (de er godt kamuflert ...) beitet i fjæresteinene. Det blir det nok god smak på kjøttet av.

 

Scener fra Solsidan er definitivt spilt inn i Torekov, og akkurat som i filmen, går faktisk folk rundt i badekåpe på tur til og fra badeplassene. Den lange piren der folk står og venter på tur for å ta seg et bad, fant vi raskt, selv om folk ikke akkurat stod i kø da vi var der.

 

Jeg vil anbefale både filmen og å ta seg en tur til Torekov. Men husk solkrem! Med 22 grader og avkjølende vind, tenkte i hvert fall ikke jeg på at sola tok veldig godt... Sånn er det når man sjelden blir solbrent.

 

2 kommentarer

Christina

11.08.2018 kl.10:33

Så herlig da! Solsidan ser jeg også på. Vi var på ferie der nede vi også. I Halland lan. Kjempe fint. Nydelig vær over 30 grader.

Ha en fin lørdag.

Klem Christina

frodith

11.08.2018 kl.10:37

Koselig tur, og koselig sted skjønner jeg :-)

Skriv en ny kommentar

SigridfraEnget

SigridfraEnget

47, Nærøy

Har vært gift med samme ektemann i 27 år, og vi har 3 "barn"; på 18, 23 og 26 år. Startet denne bloggen etter et møte med veggen, men blogginga ble nedprioritert da jeg begynte på lærerutdanning etter fylte 40. I dag er jeg norsklærer ved en videregående skole - noe som tar mye av tida mi. Jeg prøver å få tid til andre hobbyer, som foto og lesing, og innimellom kommer det noen innlegg her på bloggen - for det meste om bøker... Bildene jeg bruker på bloggen har jeg stort sett tatt selv; og de er mine. Spør om det er noen du har lyst til å låne...

Kategorier

Arkiv